Öppethus och visning av endurobanorna

Trötänga inviger nu sina nya Endurobanor och bjöd därför in till Öppethus. Det kom cirka 40 intresserade personer som hade möjlighet att under John:s och Peter:s guidning få en förevisning av de olika slingorna och sedan var det fritt fram att åka så mycket man orkade.

Skoj på Hoj gänget från Sveg som är en grupp med landsvägsmotorcyklar var också på besök längst ute på Trötängaområdet där man centrerat enduroverksamheten. Många blev nog överraskade över den vackra utsikten över Svegsjön och vissa delar av slingorna går dessutom parallellt med stranden. Kanske ett av Sveriges vackraste endurospår?

  

”Vi sedan några år planerat för en enduro och MC verksamhet på Trötänga, men nu tack vare Corona läget, som gjorde att vi tappade flera vinterkunder, har vi satt full fart för att få till barmarksverksamheten. Först ut är endurobanorna men vi har redan påbörjat produktion av offroad, ATV, UTV och 4WD banor och serviceytor som behövs sommartid” Säger John Vesterström.

Det finns olika typer av enduroslingor som gör att man kan träna lite olika moment. Det finns både smala tekniska partier och mer öppna sträckor som inbjuder till fullfartskörning. Det finns något som passar både nybörjare och de som vill satsa på sitt tävlande. Alla partier är dock inte helt färdiga utan kommer att arbetas vidare med under de kommande veckorna.

Länsförsäkringar var också på plats och bjöd både förare och gäster på korv med bröd.

”Vi har också kan också avslöja att vi tittar på att göra en liten MTB/XCO bana och det vore roligt att få bjuda in till en provapå dag även där i sommar” fortsätter John.

   

Alla bilder: Mikael Andersson, Tidningen Härjedalen