Varför är vägarna så bra i Sveg och Trötänga?

-Därför att de prepareras långt i förväg!

Naturligtvis är det riktigt bra väderförutsättningar i och omkring Sveg. Det brukar bli kyligt tidigt vilket skapar bra isar och hårda vägar. Men det är inte hela sanningen. Verkligheten är att det arbetas och prepareras löpande och ofta på fritiden på kvälls- och nattetid. På bilden ser vi arbete på Trötängasträckorna där John Vesterström låter timmerbilar köra då och då när det kommit snö eller om det blir mildväder. Sakta men säkert byggs islagret upp i vägen som gör att det håller för många rally bilar i flera timmar. Dessutom har han möjlighet att lägga vatten för att reparera och fylla på islagret där det behövs.

Isarna prepareras tidigt med skoter och speciella rullvagnar för att packa snön som ligger på isen. Då fryser det mycket snabbare och bygger ordentlig tjocklek. På bilden ser vi Micke och Janne som fixar isarna i Herrö. För två år sedan var det mildväder, vind och regn dagarna innan Rally Camp helgen. I skogen var det mycket snö och plogkanter men på isen var det tuffare. Och även om isarna var tjocka så tvingades dom borra i över 300 käppar i isen för att ”bygga” banan. Det är visar på stort engagemang och intresse…

  

Så när ni nu funderar på julklappar, mys och nyårsfirande så är det ett helt gäng som preparerar plogar och fixar för vår Rally Camp helg i januari och för att det skall bli så bra förutsättningar som möjligt. Här nedan ser vi Tomas Busk som plogar fredagens fem specialsträckor bakom Överberg samt alla serviceplatser och parkeringar. Det gäller att ta upp vägarna tidigt och sedan köra på vägarna så mycket som möjligt för att få till en bra botten. Eftersom vi är på privat mark och privata avstängda vägar har vi dialog med Holmen Skog. Vi blir extra glada att dom kör ut timmer på just dessa vägar just nu. 80 tons timmerbil = hårda isiga vägar.

    

Som ni ser så är arbetet i full gång och nu vill vi ha varierat väder med snö, milt och kallt om vartannat så blir botten precis så fin och hård som man vill ha.

Vi ses om bara ett par veckor på Rally Camp!