Vintern är här på riktigt!

Idag har jag varit runt på de olika sträckorna och när solen tittat fram då och då har det varit som ett vintrigt vykort. Fantastiskt vackert!

Det innebär att det blir höga plogkanter överallt på alla rallysträckor och ett riktigt härligt vinterrallyläger på Rally Camp 2018. Grymt!
Bild ett är från Överberg idag och alldeles innan starten på SS Knättvägen som är en 6 km snabb ”finlandsväg” fast på vintern.

Här nedan kommer en annan favoritsträcka från Herrö/Trötänga som heter SS Sveavägen. Denna sträcka kommer i år att kunna köras som rundsträcka och komma i mål strax innan Trötängadepån där vi också kommer att ha Öhlins Servicedepå på lördagen. Det kommer att finnas en serviceplats med värmestuga där det finns fika och det är nära till alla sträckor om man vill titta på vanliga rallysträckor på eftermiddagen efter att Rally Camp Sprint 2018 är avklarad.


En Rally Quiz!

Och så en liten Rally Camp Quiz med några frågor om Rally Camp förr och nu.
Svar mailas till thojan331@gmail.com
Vinnaren med flest rätta svar publiceras här.

 

Det finns en person som varit med från starten av alla Rally Camp helger och som även kommer med i år. Han var en mycket lovande junior och körde JSM mot bl a Jonas Kruse m fl. Han är också en mycket eftertraktad kartläsare som lotsat många förare till att utvecklas och förbättra sina resultat.
1. Vad heter han?

När man startar en sträcka i början av dagen på en träningshelg så brukar man göra det lugnt och försiktigt. Här ser vi en herre som vi älskat att se och höra i rallyskogarna runt Mälardalen i många år. Han kanske är mest känd för att ha åkt Volvo 240 och 940 med ett herrejösses drag och publikvänlig körning. Han är från Haninge MK och här i Mitsubishi.
2. Vad heter han?
3. Vad heter sträckan som han startar på?

DSC_0062

Till sist kommer en väghållningsfråga från Öhlins Racing AB.
Nedan ser vi en snabb chaufför som brukar vara med och kämpa om segern på Rally Camp Sprint racen på isbanan i Herrö. Han heter Roine Björk och kör här på SS Fansholmsdammen bakom Överberg. En av hemligheterna är att han är noggrann och grymt duktig på att ställa in bilen och justera sina stötdämpare.
4. Vad har ”returen” för funktion på en stötdämpare? Beskriv gärna.

Vi hoppas att hinna med en Quiz omgång till innan det drar igång på fredag.

Nu längtar vi bara!

Rally Camp